Hidden identies

Een serie werken over de verborgen identiteit. 

Op mijn atelier heb ik veel tijdschriften hele oude uit de jaren 40, 50 en 60 en recenter. Ik vind het heel boeiend om te zien hoe het beeld van de vrouw veranderd. 

Een collage ontstaat soms vanuit een concept, maar  ook spontaan, intuïtief. Kleuren en vormen passen goed bij elkaar. Soms spiegelen de vormen, of er zit beweging in. Ik gebruik net dat wat ik in mijn omgeving heb, porselein, een draadje, een stukje wol of een stuk tekening van een plant.

onbekend terrein

De collage van L’emigrante en de collage L’environnement inconnue gaan beide over het onbekende. De foto van de emigrante is gemaakt in studio Hollywood in Rotterdam zuid, daar ging je heen in de jaren 50 als je wilde emigreren voor een foto op de identiteitspapieren en misschien als afscheid. Wanneer je naar een ander land gaat is alles nieuw. Daarom staat ze ook op een standbeeld.

L’environement inconnue gaat over het leven in de zee, eten en gegeten worden. Hoe is dat nu met de klimaatveranderingen, wie ‘eet’ nu wie?zelfportret
zelfportret, collage draad en mixed media

Struggel for Light

papieren installatie

shoulders

on her shoulders
on her shoulders

Hypercubes

Hypercubes en collages

In mijn werk komt heel vaak de hypercube voor. Het is een vierkante abstracte vorm die ik heel boeiend vind. Bij mij rijzen er vragen zoals wat vormt iemands identiteit. Is je gezicht bepalend of iets dat je draagt? Verbergen we onze identiteit of dragen we haar juist uit op social media.