Over beeldpoeziƫ en identiteit

Ik ben opgeleid als museoloog (Reinwardt Academie) in het systeem van ordenen en beschouwen, en als beeldend kunstenaar (Willem de Kooning Academie). Nu werk ik als kunstenaar en soms als docent beeldende vakken op een middelbare school. In mijn werk richt ik me tot het opgroeien van persoonlijkheden en het leren van sociale codes.

Ik onderzoek de indentiteit van mensen: wat gebeurd er als iedereen een antwoord klaar heeft. Wat doet dat met de mensen zelf, slaan ze dat op? Ik spiegel de buitenwereld soms letterlijk soms figuurlijk. Mijn inspiratiebron is de eerste surrealistische film, “un Chien Andalu’ een fantastische opeenvolging van beelden. Daarnaast hou ik heel erg van ordenen, kleuren en patronen uit het dagelijks leven in huis en in de stad.

Mijn werk is figuratief met tekeningen, collages, origami en keramiek. Soms is mijn werk ook abstract zoals de compositie van een stad of plantenpatronen, of de restruimte tussen groepen mensen. Het gaat om de sociale interactie, de vanzelfsprekendheid waarmee sommige mensen de ruimte innemen en anderen juist niet. Het kan met van alles gevuld worden, of juist niet, die dans, dat fenomeen wil ik vastleggen, dat boeit mij mateloos.